cunda'da bir sürrealizm örneği "Vino şarap evi"

Cunda yılı aşkın süredir hayalini kurduğum ve mutlaka bir yaz ortasında ziyaret etmek istediğim büyülü bir yer benim için. Bu büyülü yere bu sene yine zamanında bir plan yaparak beraberce sevdiğim insan ile yolculuğa çıktık ve burada da 10 yılı aşkın süredir muhabbetimizi paylaştığımız arkadaşlarım da planın içine katılınca değişik ve bir o kadar da güzel bir tatil oldu benim açımdan. Geçen sene gittiğimde alkol yasağından sanırım farkedemediğim fakat bu sene bütün özgürlükleri ile beraber geçirdiğim tatilde gözüme çarpan en değişik yer Vino şarap evi oldu.Vino şarap evi sahibesi Reyhan hanımın belirttiği üzere 4 yıldır burada faaliyette olan , dışarıda 5-6 masası kışın içeride 3-4 masası ile beraber ev yapımı şarapların satıldığı, lezzetli ada yemeklerinin şaraba meze olarak sunulduğu gerçekten tam olarak hayalde kurulan bir ada hayatına uygun olağanüstü bir yer. İn vino veritas tabelası ile aslında hayat felsefesini ne kadar doğru belirleyen insanların burada yeraldığını görmek bir taraftan da insanı zorla içeriye itmekte idi. Biz 5 kişilik bir grup ile ilk burayı farkedişimiz Cunda arka sokaklarını dolaşırken duyduğumuz Rum müziği ve Libya'dan gelen güzel misafirimizin şarap aşkı ile oldu. Biz dışarıda güzel bir tahta masaya oturduk ve şarap aşkı ile yanan arkadaşımızın seçtiği dolgun içimli bir kupaj örneği ve özenle hazırlanmış bir peynir tabağı ile keyfimiz yerine geldi, çalan müzikler ile beraber gece geç saatlere kadar güldük,söyledik,eğlendik ve kendimize geldik.


Devamında asıl burada yaşadığımız keşif ise güzel insan ve daimi partnerim, iş bilen asistanım ile beraber adada zeytinyağlı yemekler yemeği hayal ederken tesadüf üzerine Reyhan hanımın biz yapıyoruz buyrun cümlesine üzerine yaşadığımız akşam yemeğinde gerçekleşti. Burada bir akşam yemeğinde girit köftesi , papucaki , patlıcan çığırtma , börülce ve sigara böreği yiyerek bir ada akşamında yaşanılacak bir ziyafeti ziyadesiyle gerçekleştirmiş olduk. İnanılmaz güzel hazırlanmış bir kabak papucaki ile beraber partnerimin kendini kaybettiğine şahit olurken, ada köftesinin nasıl yapılacağını , içinde ne olduğunu hem yiyip, hem tartışan ben ise kendimi kaybederek verdiğim bu savaşta tarif anlamında bir sonuca varamadım. Öğrendiğim ekmekten uzak bir köftenin varlığı idi ve baharatının kıvamdan öte bir belirleyen olduğunu anlamak da en azından savaşmamın bir neticelendirme ile bitmesine sebep oldu. Patlıcan çığırtma kokusu,zeytinyağı ve sosu ile beraber elbette başarılı idi. Sigara böreğindeki peynir lezzete lezzet katmıştı ve son olarak o inanılmaz börülce için hep olsun,hep yiyeyim demekten başka bişey yapamıyorum ki. Hep olsun durmadan yiyeyim, bu kadar basit bir ottan bu kadar inanılmaz bir lezzet nasıl çıkar inanın çözemiyorum ama olsun sorgulamak boşuna ben damak tadıma bakayım.


Sonuçta Cunda'da yaptığımız bu yolculuğun 2 anına şahit olan bu muhteşem yer, tekrardan ve tekrardan gidip görülecek, yemeklerin tadına bakarak ıhhlamalar yaşanacak eğer talep edilirse de ayrılırken yanınızda bir de şarap alarak ziyaretin sonlanacağı gerçekten bir ada mekanı.


Buraya yaşadığı cafe restaurant tecrübeleri ile ayakta tutan ve tutmaya devam eden, adayı ve adalı olmayı anlatırken keyif alan, kendine özgü tavrı ve işbilirliği ile Reyhan hanıma da sonsuz başarılar.....


Seneye görüşmek üzere.....


Vino Şarap Evi;

Adres: Cumhuriyet caddesi no:8 Cunda / Ayvalık

Tel: 266 327 13 55

6 yorum:

meoezcan dedi ki...

denemeee

Adsız dedi ki...

deneme 22

Unknown dedi ki...

kabak papucaki ve deniz börülcesini yemeye doyamadığım keyif veren mekan

Sinem dedi ki...

Kaba olmak istemem ama yemekler berbattı.Annemin yavan,lezzetsiz gelen makarnasına sos istemesine karşılık olarak sosumuz yok demeleride cabasıydı.Entellektüellik görüntüyle olmamaktadır.İyi akşamlar.

Gürsan Aslan dedi ki...

Ben özellikle girit usulü kabak yemeğine bayıldım mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Gürsan Aslan dedi ki...

Ben özellikle girit usulü kabak yemeğine bayıldım mutlaka denemenizi tavsiye ederim.